nieuws

Gemeenten kunnen financiële gevolgen krimp niet onderbouwen

bouwbreed

Gemeenten kunnen financiële gevolgen krimp niet onderbouwen

Krimpgemeenten slagen er niet in te onderbouwen dat zij extra geld nodig hebben. Dat is wel nodig aangezien de zogeheten krimpmaatstaf in het gemeentefonds eind 2015 afloopt.

Krimpgemeenten hebben nog dik anderhalf jaar de tijd om duidelijk te maken dat zij door de krimp dusdanig extra kosten moeten maken dat extra geld uit het gemeentefonds terecht wordt gegeven. Uit een brochure van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor de nieuwe gemeenteraden blijkt dat het belangrijk is dat krimpgemeenten een goede financiële verslaglegging bijhouden over hun extra kosten. Dat maakt de evaluatie van de zogenoemde krimpmaatstaf een stuk simpeler. Die evaluatie wordt gemaakt om na te gaan of het extra geld dat krimpgemeenten sinds 2011 uit het gemeentefonds ontvangen, terecht is en door moet gaan.

Lees morgen meer in Dagbad Cobouw

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels