nieuws

Duitse bouwomzet stijgt met een vijfde

bouwbreed Premium

Duitse bouwomzet stijgt met een vijfde

De Duitse bouw is het jaar sterk gestart. De omzet lag bij de bedrijven met twintig of meer medewerkers in januari 21,7 procent hoger dan een jaar eerder en kwam uit bij 4,9 miljard euro.

De groei is sterk beïnvloed door de zachte winter. In de streng koude maand januari 2013 daalde de productie met 11 procent. Het aantal arbeidsuren steeg in januari met bijna een kwart tot 54,1 miljoen. Het aantal werknemers lag met 721.000 vrijwel een procent hoger dan een jaar eerder.

Deutsche Bauindustrie is vol vertrouwen over de naaste toekomst. De orderportefeuilles zijn 10,6 procent beter gevuld dan in januari 2013. Zes deelstaten daarentegen melden krimp in de dubbele cijfers.

Reageer op dit artikel