nieuws

Dorpel van rubber in sparing veert in tot niveau van vloer

bouwbreed

Het lijkt op een gewone dorpel, maar het is een verdiepte dorpel met een flexibele bovenkant van kunstrubber (epdm). Hij veert in tot het niveau van de vloer door de druk van de wielen van een rollator, rolstoel of ziekenhuisbed.

Van onze redactie techniek

Daardoor vormt de Vari-Stepp-dorpel geen belemmering meer voor mindervaliden en hun verzorgenden, stelt leverancier Storax uit Zwijndrecht. Ondertussen heeft hij wel de functies van een dorpel, zoals het keren van water uit natte ruimtes. De Vari-Stepp vereist een sparing met een diepte van 15 millimeter en een breedte van 78 millimeter. Onder in de sparing worden drie lijmrupsen aangebracht. De dorpel (die 8 millimeter korter moet zijn dan de dagmaat van het kozijn) wordt tot het juiste niveau op de lijmrupsen gedrukt. De voegen rond de dorpel worden afgekit met dezelfde lijm, zwarte Storax Sealer STX-montagekit. Zes uur na de montage mogen de eerste rollators, rolstoelen, ziekenhuisbedden, serveer- of dienstwagens over de dorpel rijden.

Reageer op dit artikel