nieuws

De Combi start mogelijk in delen door

bouwbreed

De holding van De Combi is failliet. Mogelijk start een deel van de vestigingen apart door.

De rechtbank Noord-Holland sprak gisteren het faillissement van de holding uit. Volgens een woordvoerder van De Combi zou er “serieuze belangstelling” zijn van verschillende kandidaten voor een doorstart van de zeven vestigingen. De vestigingen zijn nog niet failliet, maar na het wegvallen van de holding dreigt wel bankroet.

Sommige belangstellenden zouden alleen belangstelling hebben voor een deel van de vestigingen. De woordvoerder “houdt er rekening mee” dat er deze week al een doorbraak is. “Het moet snel.”

De snelheid is noodzakelijk om de doorstart zo soepel mogelijk te laten verlopen. Probleem is dat de huidige situatie voor de crediteuren van De Combi onhoudbaar aan het worden is. Er zou nog op de projecten worden doorgewerkt, maar alleen op werken waarvoor de crediteuren al betaald zijn.

Vorige week donderdag kondigde de holding van de woning- en utiliteitsbouwer aan het faillissement te hebben aangevraagd wegens liquiditeitsproblemen. Het bedrijf leed in 2013 5 miljoen euro verlies. De laatste drie jaar was het verlies in totaal 12 miljoen. De omzet halveerde bijna tijdens de crisis.

Hooge Raedt, de eigenaar van De Combi, en Rabobank trokken vorige week hun handen van het bouwbedrijf af. Hooge Raedt had vorig jaar nog 3,5 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. Curator Jos Bosboom was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel