nieuws

Braakliggend terrein verandert in zonneweide

bouwbreed

Braakliggend terrein verandert in zonneweide

Een braakliggend bouwterrein in Medeblik wordt tijdelijk omgebouwd tot zonneweide van zo’n 10 hectare zonnepanelen.

De gemeente heeft daarvoor afgelopen week groen licht gegeven. Het terrein ligt nu nog steeds braak omdat de geplande woningbouw door de crisis niet van de grond is gekomen. Nu vangt de gemeente in ieder geval nog huurinkomsten die de grondexploitatie in vloeien. Bovendien krijgen 2000 huishoudens uit de omgeving de mogelijkheid via een coörperatie hun eigen groente te kweken en goedkopere energie op te wekken. Initiatiefnemer ‘Stap in de Zon’ huurt de grond en stelt de zonnepanelen aan de coörporatie beschikbaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels