nieuws

Bouwloon vrouw relatief gunstig

bouwbreed Premium

Bouwloon vrouw relatief gunstig

De bouw steekt gunstig af wat betreft de verschillen in beloning tussen mannen en vrouwen. Terwijl in de financiële dienstverlening de vrouwen gemiddeld bijna 30 procent minder verdienen, blijft het onderscheid in de bouw beperkt tot 14,9 procent.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek constateert dat vrouwen wat betreft de beloning langzaam maar gestaag bezig zijn met een inhaalslag. In 2012 ontvingen vrouwen gemiddeld nog 18 procent minder bruto uurloon dan mannen. Voor de crisis was het verschil een vijfde.

Vooral bij de vijftigplussers krijgen de vrouwen nog steeds flink minder in de portemonnee: 24 procent. In 2012 verdienden per uur de mannen in de bouw gemiddeld 22,19 euro, de vrouwen 18,89 euro.

Meer cijfers over het loonverschil tussen mannen en vrouwen op de site van het CBS 

Reageer op dit artikel