nieuws

Bouwer Schouten koopt voormalig CBS-kantoor

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Schouten uit Leidschendam koopt het voormalige CBS-kantoor in Voorburg. Het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) vangt 6,4 miljoen euro voor het gebouw en de grond. De aannemer wil op het terrein een gevarieerde woonwijk bouwen met 200 woningen. Het sinds 2008 leegstaande kantoor (60.000 vierkante meter) gaat tegen de vlakte. Alleen de parkeerkelder blijft, waardoor […]

Bouwbedrijf Schouten uit Leidschendam koopt het voormalige CBS-kantoor in Voorburg. Het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) vangt 6,4 miljoen euro voor het gebouw en de grond.

De aannemer wil op het terrein een gevarieerde woonwijk bouwen met 200 woningen. Het sinds 2008 leegstaande kantoor (60.000 vierkante meter) gaat tegen de vlakte. Alleen de parkeerkelder blijft, waardoor de nieuwe wijk autovrij kan zijn.

Een voorbehoud bij de koop is dat de gemeente Leidschendam-Voorburg meewerkt aan de vereiste wijziging van het bestemmingsplan.

De gemeente is een groot voorstander van sloop van ’s lands grootste leegstaande kantoor.

Reageer op dit artikel