nieuws

Bouwen achter de Cuijkse Maasdijk

bouwbreed

Bouwen achter de Cuijkse Maasdijk

Soms dagen achter elkaar komt waterschap Aa en Maas controleren of Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel zich houdt aan de voorschriften voor het bouwen aan de dijk langs de Maas bij Cuijk. De aannemer bouwt daar voor corporatie Mooiland sinds juni vorig jaar aan het woonzorgproject Cuijkse Cantheelen.

Tussen oktober en april mag de bouwer van het waterschap niets ondernemen dat de grondwaterstand rond de dijk kan veranderen. Het waterschap schreef Van de Ven ook voor welk type mantelbuis de aannemer moest gebruiken voor de verschillende nutsleidingen. “PE100SDR11; dat vergeet ik nooit meer”, zegt projectleider Otto Jansen. De treksterkte van dit type buis is goed bestand tegen de waterdruk die toeneemt naarmate het grondwaterpeil stijgt.

Reageer op dit artikel