nieuws

Bouw wil ongelijk Blok over epc aantonen

bouwbreed

Bouw wil ongelijk Blok over epc aantonen

De bouwkosten van een woning stijgen niet met 7000 euro als de energieprestatiecoëfficiënt (epc) naar 0,4 gaat. Zo reageren aannemers op minister Blok.

Ze dringen wel aan op extra financieringsmogelijkheden. Nieuwbouwwoningen moeten vanaf volgend jaar energiezuiniger zijn. Minister Blok scherpt dan de epc aan van 0,6 naar 0,4. Hij ziet de strengere eisen eigenlijk niet zitten. Hij vreest dat een woning vooral duurder wordt in plaats van stukken energiezuiniger. Meerkosten van 7000 euro kunnen in dertig jaar tijd niet worden terugverdiend, zei hij twee weken geleden in de Tweede Kamer.

Henk Havinga, commercieel directeur bij Koopmans Bouwgroep (onderdeel van TBI uit Enschede) begrijpt niet hoe de minister aan die wijsheid komt.

Reageer op dit artikel