nieuws

Bekisting beplakt met vinylbehang

bouwbreed

Bij de verbouwing van de Hofbibliotheek in de stad Donaueschingen in Duitsland is vinylbehang in de bekisting aangebracht om het betonoppervlak te voorzien van ornamenten.

‘ ‘We hebben de bekistingspanelen aan de binnenzijde behangen’’, legt Hans-Jörg Heinichen van Heinichen Bau uit in het Duitse vaktijdschrift Beton. Het vinylbehang had een reliëf en was bovendien beplakt met letters en teksten die verband houden met de geschiedenis van de bibliotheek. ‘‘Bij het ontkisten blijft het behang aan het beton zitten, maar het kan daarvanaf getrokken worden’’, aldus Heinichen.

Het idee is van Lukas Gäbele en Tanja Raufer. Zij hebben patent op de werkwijze gekregen. In de Hofbibliotheek vormen de ornamenten een verbinding tussen de middeleeuwse boeken en het hedendaagse beton, vinden zij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels