nieuws

Ballast Nedam boekt verlies van 41 miljoen

bouwbreed Premium

Ballast Nedam boekt verlies van 41 miljoen

Ballast Nedam heeft over het afgelopen jaar een verlies geleden van 41 miljoen euro. Daarmee herhaalde het Nieuwegeinse bouwconcern zijn prestatie van het jaar ervoor.

Dat heeft de onderneming vrijdag bekendgemaakt. Het verlies kwam niet onverwacht. Begin deze maand gaf Ballast Nedam al een winstwaarschuwing af. De bouwer zag zijn omzet met een kleine 30 miljoen teruglopen tot 1,26 miljard euro.

In een reactie op de cijfers spreekt topman Theo Bruijninckxs van een “moeilijk en teleurstellend jaar”. Het verlies werd mede veroorzaakt door reorganisatiekosten van 18 miljoen. Het bouwconcern moest daarnaast forse operationele verliezen incasseren op het project A15 Maasvlakte-Vaanplein.

Een concrete prognose voor dit jaar gaf Ballast Nedam niet af. Bruijninckxs, die deze zomer zal vertrekken bij het concern, ziet 2014 als een tussenjaar.

Reageer op dit artikel