nieuws

Arcadis gangmaker bij Twentekanalen

bouwbreed

Arcadis neemt de planuitwerking op zich van de tweede fase van de verruiming van de Twentekanalen. De taak omvat het ontwerp, rapporteren over de effecten en de kostenraming. Ook duikt het ingenieursbureau op verzoek van Rijkswaterstaat in de noodzakelijke vergunningen en ontheffingen. In de eerste fase is het kanaal tussen de sluizen in Eefde en […]

Arcadis neemt de planuitwerking op zich van de tweede fase van de verruiming van de Twentekanalen. De taak omvat het ontwerp, rapporteren over de effecten en de kostenraming. Ook duikt het ingenieursbureau op verzoek van Rijkswaterstaat in de noodzakelijke vergunningen en ontheffingen. In de eerste fase is het kanaal tussen de sluizen in Eefde en Wiene al aangepakt. Nu is het de beurt aan de zijtak naar Almelo en de vaarweg tot eindpunt Enschede. De kanalen met hun zwaaikommen en wachtplaatsen worden geschikt gemaakt voor schepen met een laadvermogen tot 3000 ton. De aanbesteding voor de tweede fase vindt plaats via de innovatieve contractvorm best value.

Reageer op dit artikel