nieuws

Aanbesteding knooppunt Hoevelaken gaat van start

bouwbreed Premium

Het bedrijf dat het knooppunt Hoevelaken gaat aanpassen, zal zowel de planuitwerking als de realisatie ervan voor zijn rekening nemen. Het bedrijf dat met de beste oplossing komt, krijgt de opdracht.

Volgens Rijkswaterstaat gaat het om een bijzondere aanbesteding waarvoor marktpartijen zich per direct kunnen kunnen aanmelden. De wijze van aanbesteden zorgt ervoor dat binnen het beschikbare budget zoveel mogelijk wensen worden uitgevoerd. Naast uitvoering van een zo groot mogelijk wensenpakket wordt gekeken naar onder meer het beperken van hinder tijdens de uitvoering. Ook moet het plan scoren op het gebied van duurzaamheid. “Deze manier van aanbesteden biedt zowel mooie kansen voor Rijkswaterstaat als voor marktpartijen”, zegt projectmanager Marjolein de Gorter-Manhoudt. “Daarnaast hebben we de omgeving ook optimaal ingezet om mee te denken, wensen aan te dragen en kennis te delen.”

Volgend jaar wordt bekend wie de klus gaat klaren. De uitwerking van de plannen vindt vervolgens plaats tussen 2015 en 2019 waarna de uitvoering tussen 2019 en 2022 staat gepland.

Reageer op dit artikel