nieuws

Winst Arcadis stijgt met 9 procent

bouwbreed Premium

A rcadis verwacht internationaal in de sector water sterke groei. Op het Europese continent stabiliseren de opdrachten.

Wateroverlast brengt nieuwe groei

Negen dagen eerder dan bedoeld, liggen de jaarcijfers van Arcadis op tafel. Uitgelekt. Nog voor bestuursvoorzitter Neil McArthur zijn raad van toezicht heeft kunnen informeren. De winst is met 9 procent gestegen tot 96,6 miljoen euro. De omzet nam met een procent toe tot 1,9 miljard euro.

In overleg met de Autoriteit Financiële Markten besloot Arcadis gisteren voor- beurs zijn nog niet formeel goedgekeurde jaarcijfers bekend te maken. Op 20 februari volgt de officiële publicatie.

In het segment water verwacht Arcadis een terugkeer naar de groei. Sterke vraag komt uit Brazilië. In de loop van het jaar wordt ook een reeks opdrachten verwacht uit het momenteel met grote overlast kampende Engeland en de door orkaan Sandy gewaarschuwde stad New York. Op het Europese vasteland kijkt het ingenieursbureau vooral naar Duitsland, waar rivieren als Oder en Elbe keer op keer overstromen. De divisie water is goed voor 15 procent van Arcadis’ omzet.

De sector milieu is de grootste geldbrenger van Arcadis, goed voor 33 procent van de omzet. Na de 1 procent krimp in 2013 wordt dit jaar een lichte groei verwacht. De overheden zijn weliswaar terughoudend maar uit de private hoek neemt het werk toe, ook in Europa.

Op basis van de omvangrijke investeringsprogramma’s in het Verre en Midden-Oosten rekent Arcadis op voortgaande groei in het segment gebouwen (28 procent van omzet). Ook verwacht het ingenieursbureau (met EC Harris als sterke speler) te profiteren van de dynamiek in Londen. Ook op het Europese vasteland trekt het werk weer aan.

Voor de inframarkt (24 procent van de omzet) kijkt Arcadis hoopvol naar Brazilië en het Midden-Oosten. Uit de gebieden komt 40 procent van Arcadis’ infrageld. In Europa vindt een stabilisatie van de orderstroom plaats.

Reageer op dit artikel