nieuws

VNconstructeurs hekelt gemeente

bouwbreed Premium

VNconstructeurs hekelt gemeente

De beroepsvereniging VNconstructeurs hekelt de gemeente Kaag en Braassem voor het achterwege laten van de toetsing van constructieve berekeningen die gemaakt zijn door vijf aangewezen bureaus.

Bovendien moeten opdrachtgevers de toetsing van een constructieve berekening door een niet-aangewezen bureau betalen. “In het kader van de constructieve veiligheid moet altijd een controle op het werk van een ander plaatsvinden”, vindt voorzitter Johan Galjaard van VNconstructeurs. “Dat is het vier-ogenprincipe. Daarnaast stimuleert de gemeente een oneerlijke vorm van concurrentie. We vragen ons af of dit juridisch wel mogelijk is. Het is in ieder geval onwenselijk.”

De gemeente Kaag en Braassem geeft nog geen reactie. “We gaan in overleg”, meldt Wabo-coördinator Leen Boogaard.

Reageer op dit artikel