nieuws

Van weg met architect tot ophouden met beton

bouwbreed

Van weg met architect tot ophouden met beton

Het eerste Nationaal Bouwdebat in Utrecht spetterde gisteren van de gewaagde stellingen: van ‘weg met de architect’ tot ‘laten we maar ophouden met beton’.

Voorzitter Willem Hein Schenk van architectenorganisatie BNA bleef tijdens het Bouwdebat met beide benen op de grond. Ouderwets degelijk gebruikte hij een spiekbriefje. Om zeker te zijn dat hij precies vertelde wat hij wilde zeggen. “Bijna al onze methoden zijn failliet. Vanwege de financiering, de duurzaamheid of andere problemen. Ik weet zeker dat geen enkele partij het beste antwoord op zak heeft. Ook professor Hennes de Ridder niet. Juist nu moeten we elkaars vakmanschap beter begrijpen en samenwerken. Dat vraagt om vertrouwen.”

Lees morgen het uitgebreide verslag over het Bouwdebat in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel