nieuws

Vakbeurs Hout & Meer geschrapt

bouwbreed

VNU Exhibitions heeft de vakbeurs Hout & Meer 2014 geschrapt vanwege de aanhoudende malaise in de branche. Hij zou van 11 tot en met 14 november plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht.

De organisatie heeft onderzoek laten doen onder timmerfabrikanten. Hun omzet en rendement zijn met 30 tot 50 procent gedaald. De fabrikanten geven aan dat zij geen noodzaak zien hun machinepark te vernieuwen. De kwaliteit van de machines is zo goed dat ze een lange levensduur hebben. Bovendien slijten de machines minder doordat ze minder gebruikt worden.
Volgens VNU Exhibitions bestaat momenteel te weinig draagvlak voor een vakbeurs zoals Hout & Meer, specifiek gericht op houtbewerkingsmachines. De branche kan volgens de organisatie als alternatief terecht op HoutPro+ van 4 tot 7 november in de Brabanthallen en op de Bouwbeurs in februari 2015.

Reageer op dit artikel