nieuws

‘Tim’ brengt veiligheid laagdrempelig aan de man

bouwbreed Premium

Dura Vermeer gaat met de pop Tim veiligheid binnen het bedrijf nog beter op de kaart zetten. De pop maakt de komende zes maanden een reis langs projecten en kantoren van het bouwconcern, op zoek naar goede en slechte voorbeelden van veiligheid op de bouwplaats.

Tim, die deze week als ‘trainee’ op de afdeling KAM (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) aan de slag gaat, is onderdeel van de veiligheidscampagne 2014 van het bouwconcern. “Het idee om een pop in te zetten is geïnspireerd op Flynt van KLM”, zegt hoofd corporate communicatie Glenn Metselaar. “We hopen met de inzet van een pop het onderwerp veiligheid laagdrempeliger en makkelijker bespreekbaar te maken.”

“De communicatiemiddelen die we tot nu toe gebruikten om veiligheid onder de aandacht te brengen hadden niet altijd het gewenste effect”, zegt KAM-manager van de divisie Bouw en Vastgoed Ronald de Groot, één van Tims begeleiders. “E-mails en berichten op intranet of in het bedrijfsblad werden niet altijd even goed gelezen. Daarom gaan we nu eens iets nieuws proberen.”

Tim doet op zijn Facebook-pagina (‘ikheettim’) wekelijks verslag van wat hij meemaakt. Metselaar: “Hij stelt zich daarbij o nbevangen, positief kritisch en vragend op. Het is de bedoeling dat op zijn Facebook-pagina discussie en interactie ontstaat.” Een kijkje op zijn Facebookpagina leert dat Tim bouwkunde heeft gestudeerd en één grote passie heeft: muziek. In zijn vrije tijd is hij dj en bezoekt hij feesten waarvan hij ook verslag doet.

Tims Facebook-pagina wordt gevuld door Metselaar en KAM-managers Theo Baggerman (infra) en Ronald de Groot (bouw en vastgoed). “Wij zullen Tim het bedrijf laten zien”, zegt Baggerman. “Vanmorgen zat hij bijvoorbeeld bij een bespreking van de ongevalcijfers 2013 met een veiligheidsdeskundige. Dat zijn bijeenkomsten die meestalniet in de openbaarheid komen.” De Groot: “Maar het zou ook kunnen dat Tim op bezoek gaat bij een medewerker die een ongeluk heeft gehad, om eens te vragen hoe het nou zover is gekomen en hoe het ermee gaat.”

De komende zes maanden is Tim werkzaam op de afdeling KAM. Daarna wordt het project geëvalueerd. Metselaar: “Het zou goed kunnen dat hij over zes maanden op een andere afdeling terechtkomt. Zo leren zijn volgers langzaam steeds meer over Dura Vermeer en de bouwsector.”

Reageer op dit artikel