nieuws

Stappenplan ontwerpers brandveilige gebouwen

bouwbreed

Voor ontwerpers van een brandveilig gebouw zijn de vorm en de volgorde van de onderwerpen in het Bouwbesluit 2012 niet de meest logische. Dat komt onder andere door de begrippen die worden gehanteerd, maar ook doordat niet direct duidelijk zou worden of een prestatie-eis relevant is voor een bepaalde situatie. Het ‘Stappenplan Brandveiligheid’, uit de […]

Voor ontwerpers van een brandveilig gebouw zijn de vorm en de volgorde van de onderwerpen in het Bouwbesluit 2012 niet de meest logische. Dat komt onder andere door de begrippen die worden gehanteerd, maar ook doordat niet direct duidelijk zou worden of een prestatie-eis relevant is voor een bepaalde situatie. Het ‘Stappenplan Brandveiligheid’, uit de reeks Bouwbesluit Praktijk, sluit aan bij het Bouwbesluit, maar kent een volgorde die voor ontwerpende partijen logischer is. Ook wordt in de uitgave rekening gehouden met het taalgebruik van ontwerpers. Het stappenplan is opgesteld voor diverse woon- en kantoorfuncties.

Reageer op dit artikel