nieuws

Slibremmer beïnvloedt stroming water en slib

bouwbreed Premium

Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is in het Wormer en Jisperveld gestart met een pilot om de stroming van het water en het slib te beïnvloeden. Hiervoor is over een afstand van 100 meter een slibremmer aangelegd. De slibremmer is een constructie van geotextiel in het water. Deze zorgt ervoor dat de stroming in het water […]

Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is in het Wormer en Jisperveld gestart met een pilot om de stroming van het water en het slib te beïnvloeden. Hiervoor is over een afstand van 100 meter een slibremmer aangelegd. De slibremmer is een constructie van geotextiel in het water. Deze zorgt ervoor dat de stroming in het water wordt verlaagd. Daardoor woelt minder slib op, wordt het minder getransporteerd en bezinkt het minder op onhandige plekken. Volgens het hoogheemraadschap heeft de slibremmer de recente stormen goed doorstaan. De constructie en de effectiviteit ervan zijn onderwerp van nader onderzoek.

Reageer op dit artikel