nieuws

Schultz verdedigt ruit Eindhoven in parlement

bouwbreed Premium

De toegezegde 268 miljoen euro rijkssubside voor de verkeersruit Eindhoven is gegarandeerd. De Tweede Kamer twist met minister Schultz (infrastructuur) over de steunmaatregel, Kamerleden vinden dat er eerst een nieuwe maatschappelijke kosten-batenanalyse (mkba) moet komen. De mkba die reeds is uitgevoerd is onvoldoende, vinden zij. Zij willen dat de minister kijkt naar andere mogelijkheden om […]

De toegezegde 268 miljoen euro rijkssubside voor de verkeersruit Eindhoven is gegarandeerd. De Tweede Kamer twist met minister Schultz (infrastructuur) over de steunmaatregel, Kamerleden vinden dat er eerst een nieuwe maatschappelijke kosten-batenanalyse (mkba) moet komen. De mkba die reeds is uitgevoerd is onvoldoende, vinden zij. Zij willen dat de minister kijkt naar andere mogelijkheden om het geld aan infrastructuur in de omgeving te besteden. De bijdrage is echter in 2010 al toegezegd. De minister vindt het niet getuigen van behoorlijk bestuur om zoveel jaar na een besluit er nog op terug te komen. “Budget en planning van het project staan niet ter discussie”, benadrukt Schultz. “Ik teken geen bestuursovereenkomst en verleen geen rijksbijdrage aan dit project voordat het onderzoek en de mkba gereed zijn.” De provincie Brabant maakt inmiddels een nieuwe mkba en bestudeert de meest natuurvriendelijke mogelijkheden.

Reageer op dit artikel