nieuws

PvdA: Arbeidsvoorwaarden payrolling gelijk

bouwbreed Premium

De PvdA wil dat payrollbedrijven dezelfde arbeidsvoorwaarden hanteren als de bedrijven waarvoor ze de payrolling uitvoeren. Volgens Kamerlid Mariëtte Hamer wordt payrolling nu te vaak gebruikt als middel om de loonkosten omlaag te brengen. Het idee past in het streven van de PvdA om ook andere vormen van cao-ontduiking en sociale dumping tegen te gaan, […]

De PvdA wil dat payrollbedrijven dezelfde arbeidsvoorwaarden hanteren als de bedrijven waarvoor ze de payrolling uitvoeren. Volgens Kamerlid Mariëtte Hamer wordt payrolling nu te vaak gebruikt als middel om de loonkosten omlaag te brengen. Het idee past in het streven van de PvdA om ook andere vormen van cao-ontduiking en sociale dumping tegen te gaan, onder meer de aanpak van schijnzelfstandigen en de uitbuiting van buitenlandse werknemers via schimmige constructies. In ieder geval willen de PvdA en minister Asscher (sociale zaken) voorkomen dat werknemers via de voordeur een bedrijf uit worden gezet om vervolgens via de achterdeur onderbetaald terug te keren.

Reageer op dit artikel