nieuws

Protestmars Tata Steel

bouwbreed Premium

Om hun looneis van 3 procent kracht bij te zetten, liepen zo’n negenhonderd werknemers van Tata Steel gisteren een protestmars. Die eindigde bij het hoofdkantoor van het staalconcern in IJmuiden, waar Tata-directeur Theo Henrar (links) een petitie werd overhandigd. De werknemers pikken het niet dat de onderneming het aantal vakantiedagen wil beperken en vaag blijft […]

Om hun looneis van 3 procent kracht bij te zetten, liepen zo’n negenhonderd werknemers van Tata Steel gisteren een protestmars. Die eindigde bij het hoofdkantoor van het staalconcern in IJmuiden, waar Tata-directeur Theo Henrar (links) een petitie werd overhandigd.

De werknemers pikken het niet dat de onderneming het aantal vakantiedagen wil beperken en vaag blijft over een eventuele loonsverhoging. “Zij willen een fatsoenlijke salarisstijging van 3 procent”, maakte bestuurder Aad in ‘t Veld van FNV Bondgenoten nog maar eens duidelijk.

Vorige week liepen de cao-onderhandelingen tussen vakbonden en Tata Steel vast.

Foto: FNV Bondgenoten

Reageer op dit artikel