nieuws

Positie Oettinger wankel na uitspraken EU-beleid

bouwbreed Premium

De druk op de Duitse eurocommissaris voor energie Günther Oettinger neemt toe na uitspraken van hem waarin hij zich kritisch uitliet over het klimaatbeleid voor 2030. Hij vertelde een gehoor van Europese ondernemers te betwijfelen of de afgesproken 40 procent reductie van broeikasgassen haalbaar is. Daar voegde hij aan toe dat iedereen die denkt dat […]

De druk op de Duitse eurocommissaris voor energie Günther Oettinger neemt toe na uitspraken van hem waarin hij zich kritisch uitliet over het klimaatbeleid voor 2030. Hij vertelde een gehoor van Europese ondernemers te betwijfelen of de afgesproken 40 procent reductie van broeikasgassen haalbaar is. Daar voegde hij aan toe dat iedereen die denkt dat die reductie de wereld kan redden arrogant of dom is.

Een storm van protest, ook uit de energiewereld, is over hem neergedaald. Zijn uitlatingen worden als onacceptabel betiteld temeer omdat hij zelf medeverantwoordelijk is voor het klimaatbeleid. Alom wordt commissievoorzitter Barroso opgeroepen op te treden tegen Oettinger die met zijn optreden de hele commissie ongeloofwaardig heeft gemaakt. De verwachting is dat Barroso dat niet doet vanwege de aanstaande verkiezingen.

Reageer op dit artikel