nieuws

Planbureau voor de Leefomgeving oogst kritiek met rapport

bouwbreed

Planbureau voor de Leefomgeving oogst kritiek met rapport

Energiebesparende maatregelen in de woningvoorraad kosten de maatschappij geld. Of je het dan toch moet doen, hangt af van de waarde die wordt gehecht aan minder uitstoot van broeikasgassen.

De komende 20 jaar 300.000 woningen per jaar renoveren inclusief energiebesparende maatregelen, levert 50 procent minder CO2-uitstoot op. Dat berekent het Planbureau voor de Leefomgeving in het rapport ‘Op weg naar een klimaatneutrale woningvoorraad in 2050. Investeringsopties voor een kosteneffectieve energievoorziening’. Uiteraard kost dat huizeneigenaren geld. Maar ook de overheid schiet erbij in aan lagere energiebelastinginkomsten en btw.

Uit de berekeningen blijkt dat voor de samenleving als geheel geen van de doorgerekende investeringspaden financiële baten oplevert. Energie-experts hebben met verbazing gereageerd op het rapport. Zij wijzen erop dat er al volop technologieën beschikbaar zijn, evenals concepten die energiebesparing betaalbaar en rendabel maken.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels