nieuws

Pensioenen PME opnieuw omlaag

bouwbreed

Het Pensioenfonds van de Metalektro (PME) gaat de pensioenen in april met 0,5 procent verlagen. De verlaging is nodig omdat de financiële positie van het fonds onvoldoende is hersteld, meldt PME.

De dekkingsgraad van het fonds kwam op de peildatum 31 december uit op 103,8 procent, 0,5 procent onder de minimaal vereiste dekkingsgraad. Eind januari ging PME er nog vanuit dat verlaging van de pensioenen niet nodig zou zijn. Vorig jaar werden de pensioenuitkeringen al met 5,1 procent verlaagd. Dat kostte deelnemers gemiddeld 20 euro netto per maand.

Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) voldeed eind vorig jaar ook niet aan de minimale dekkingsgraad. PMT verlaagde de pensioenen vorig jaar met 6,3 procent en verwacht daardoor niet verder te hoeven korten.

Reageer op dit artikel