nieuws

Optimisme wint bij producenten

bouwbreed Premium

Optimisme wint bij producenten

De omzet van de industrie lag in december 4,9 procent boven het peil van dezelfde maand in 2012. De export groeide met 11 procent.

De bedrijven in de houtindustrie en de fabrikanten van bouwmaterialen zijn daarentegen nog steeds in mineur. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek trekt de markt het meest aan bij ondernemingen die actief zijn in de sectoren elektrotechniek (+10,1 procent) en transport (+5 procent).

Na 2,5 jaar klaagzangen is een kleine meerderheid van de producenten weer positief gestemd over de naaste toekomst. De investeringen in vaste activa waren in het derde kwartaal 3,7 procent lager dan een jaar eerder.

Meer cijfers over de productie van de Nederlandse industrie op de site van het CBS

Reageer op dit artikel