nieuws

Noord-Brabant geprezen om investeringsklimaat

bouwbreed

Eindhoven heeft na Londen en Helsinki het beste investeringsklimaat van Europa. Dit komt naar voren in de ranglijst van FDi Intelligence, een onderdeel van de Britse zakenkrant Financial Times.

V olgens de Britse onderzoekers leek het nooit wat te worden met Eindhoven. Van oudsher leunde de economie op twee pijlers, DAF, failliet in 1993, en Philips dat zijn productie steeds meer heeft verplaatst naar andere plekken op de wereld.

Maar de stad heeft zich volgens FDi ontwikkeld tot een innovatiecentrum met in het middelpunt High Tech Campus. Er is sprake van open innovatie, vaak door een conglomeraat van bedrijven geïnitieerd.

Wa t de Britse onderzoekers ook aanspreekt, is dat de ontwikkelingen in Eindhoven het resultaat zijn van goede samenwerking tussen overheden en bedrijfsleven. Inmiddels werken er zo’n 8000 onderzoekers die floreren in deze creatieve omgeving.

De provincie Noord-Brabant is door FDi uitgeroepen tot Europese regio met de beste investeringsstrategie. Vooral de specialisaties in de verschillende delen van de zuidelijke provincie, zoals Brainport Eindhoven, spreekt de onderzoekers in het bijzonder aan.

Reageer op dit artikel