nieuws

Nieuwe aanpak voor bedrijventerreinen

bouwbreed

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft Platform31 ingeschakeld om verouderde bedrijventerreinen in Noord-Holland nieuw leven in te blazen. Daarbij wordt samengewerkt met Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Dit heeft inmiddels de zogeheten nul-euro-aanpak ontwikkeld. Hierbij gaat het er om private partijen ertoe te bewegen te investeren in bedrijventerreinen. Lokale overheden zorgen daarbij voor voldoende faciliteiten. Deze werkwijze […]

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft Platform31 ingeschakeld om verouderde bedrijventerreinen in Noord-Holland nieuw leven in te blazen. Daarbij wordt samengewerkt met Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Dit heeft inmiddels de zogeheten nul-euro-aanpak ontwikkeld. Hierbij gaat het er om private partijen ertoe te bewegen te investeren in bedrijventerreinen. Lokale overheden zorgen daarbij voor voldoende faciliteiten. Deze werkwijze wordt toegepast in vijf bedrijventerreinen in de kop van Noord-Holland. Deze terreinen zijn gekozen vanwege de grote betrokkenheid van de ondernemers. “Dit potentieel moet wel aangejaagd worden”, aldus een toelichting van Platform31. Gemeenten hebben op dit vlak een taak om doelgericht ondernemers te stimuleren investeringen te doen. De nul-euro-aanpak moet in de toekomst ook voor andere regio’s van belang worden.

Reageer op dit artikel