nieuws

Miljoenen subsidie voor cultureel erfgoed

bouwbreed

Miljoenen subsidie voor cultureel erfgoed

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed keerde vorig jaar 48,5 miljoen euro subsidie uit voor de instandhouding van rijksmonumenten. In totaal werden 1194 aanvragen gehonoreerd, terwijl er ruim 2000 verzoeken binnenkwamen.

Nederlands werelderfgoed en professionele organisaties voor het behoud van erfgoed kregen voorrang bij de toekenning van subsidie. Nederlandse werelderfgoederen ontvingen 3,3 miljoen euro subsidie. Het geld ging onder meer naar het Rietveld Schröderhuis en het Ir. D.F. Woudagemaal.

Zeven professionele organisatie op het gebied van monumenten ontvingen in totaal 10 miljoen euro. Het resterende bedrag ging op aan 1460 monumenten. Hierbij waren kleintjes die voor maximaal 110.261 euro in stand gehouden kunnen worden en grotere waarvoor maximaal 244.821 euro beschikbaar was. Verder ging geld naar groene monumenten en naar archeologisch erfgoed. De bedragen zijn bestemd voor een periode van zes jaar.

Reageer op dit artikel