nieuws

Luchtdicht huis in houtskeletbouw

bouwbreed

Een energieneutrale woning in houtskeletbouw is een perfecte combinatie. Dat vindt althans Taco van Dieren van Bouwcenter Esselink. In Middelharnis voegde hij eigenhandig de daad bij het woord.

De hsb-elementen die hij toepaste bij de bouw van zijn luchtdichte huis noemt hij ideaal qua maatvoering, waardoor luchtlekken worden voorkomen. In de ogen van de aannemer isoleert het natuurlijke materiaal ook goed.

Van Dieren heeft voor de woning alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk middelen toe te passen. Dat resulteerde in een concept dat volgens de bouwer “goed herhaalbaar” is. Uiteindelijk is zijn conclusie wel dat de woning ook met minder maatregelen en voor minder geld energieneutraal gemaakt had kunnen geworden.

> pagina 7: luchtdicht en warm met houtskeletbouw

Reageer op dit artikel