nieuws

Lichte verbetering op conjunctuurmeter CBS

bouwbreed

Lichte verbetering op conjunctuurmeter CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek registreert een verdere verbetering van de conjunctuur. Weliswaar zijn de producenten iets pessimistischer dan een jaar geleden maar daar staat tegenover dat de consumenten minder somber kijken naar de komende maanden.

Het broze overschot aan optimistische producenten (+0,7 procent in januari) is veranderd in een licht negatieve stemming (-0.1 procent) op de barometer van het CBS. Het vertrouwen over de afzet in de komende drie maanden nam af. Een groep van 15,7 procent ziet de werkgelegenheid tot de zomer nog dalen. Een op de tien bedrijven neemt extra mensen aan. Op de arbeidsmarkt blijft herstel nog steeds uit.

Meer cijfers over het producentenvertrouwen op de site van het CBS 

Reageer op dit artikel