nieuws

Krimp bouw vooral in Zuid-Europa

bouwbreed

De bouwproductie in de eurozone is in het vierde kwartaal ten opzichte van hetzelfde tijdvak in het voorgaande jaar met 1,6 procent gekrompen. Vooral Portugal (-14,2 procent) en Italië (-9,9 procent) kunnen de ontwikkelingen in het noordwesten van Europa niet bijbenen. Nederland liet in de laatste drie maanden van het jaar een groei zien van […]

De bouwproductie in de eurozone is in het vierde kwartaal ten opzichte van hetzelfde tijdvak in het voorgaande jaar met 1,6 procent gekrompen. Vooral Portugal (-14,2 procent) en Italië (-9,9 procent) kunnen de ontwikkelingen in het noordwesten van Europa niet bijbenen. Nederland liet in de laatste drie maanden van het jaar een groei zien van 0,6 procent. Sterkere opwaartse bewegingen zijn te zien in Groot-Brittannië (4,8 procent) en Duitsland (1,9 procent). In Oost-Europa vallen op Slovenië (+21,5 procent), Litouwen (+18,6 procent) en Hongarije (+13,4 procent). Volgens Eurostat bevond de Nederlandse bouwproductie zich in december op slechts 65,6 procent van peiljaar 2010.

Reageer op dit artikel