nieuws

Klokkenluiders A2-tunnel ontslagen

bouwbreed Premium

Vier Portugese bouwvakkers die vorig jaar de misstanden bij de bouw van de A2-tunnel in Maastricht aan de kaak stelden, zijn ontslagen.

Dat meldt dagblad De Limbuger, dat met het viertal heeft gesproken. Volgens de krant hebben de Portugezen ook nog geen nabetaling ontvangen. Op hun loon werd maandenlang ten onrechte huisvestingskosten ingehouden door uitzendburau Rimec. Vorige maand werd bekend dat deze kosten zouden worden terugbetaald.

Hoofdaannemer Avenue2 ontkent niet dat er acht werknemers op het project zijn ontslagen. Dat daarbij ook de vier klokkenluiders zitten, daar heeft het bouwconsortium naar eigen zeggen geen weet van. “Ze pasten niet of waren niet meer nodig in het team”, verklaart de bouwer in De Limburger.

Reageer op dit artikel