nieuws

Kabinet fluit Braziliaanse stadionbouwer niet terug

bouwbreed Premium

Het kabinet betreurt de incidenten rondom de bouwwerkzaamheden voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, maar voelt zich niet geroepen om de Braziliaanse regeringsleiders daarop aan te spreken. Dat laat minister Timmermans (buitenlandse zaken) weten in reactie op Kamervragen van drie PvdA’ers naar aanleiding van een oproep van FNV-voorzitter Ton Heerts. Timmermans looft de Braziliaanse arbeidswetgeving […]

Het kabinet betreurt de incidenten rondom de bouwwerkzaamheden voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, maar voelt zich niet geroepen om de Braziliaanse regeringsleiders daarop aan te spreken. Dat laat minister Timmermans (buitenlandse zaken) weten in reactie op Kamervragen van drie PvdA’ers naar aanleiding van een oproep van FNV-voorzitter Ton Heerts. Timmermans looft de Braziliaanse arbeidswetgeving en ziet geen aanleiding om in actie te komen. “De Braziliaanse regering is zich zeer bewust van het belang van goede arbeidsomstandigheden en onderneemt actie zodra zich misstanden voordoen”, schrijft Timmermans. De minister weerlegt dat demonstraties en stakingen de kop in zijn gedrukt. Hij wijst erop dat Brazilië een actieve en onafhankelijke arbeidsinspectie heeft die de bouw van de tien stadions voor het WK-voetbal op de voet volgt.

Om overtredingen met mensenrechten bij volgende grote sportevenementen te voorkomen, wil minister Schippers (sport) wel in overleg gaan met de sportbond NOC*NSF.

Reageer op dit artikel