nieuws

IVBN doet aanbevelingen voor beleggers huurmarkthuizen

bouwbreed

Om te zorgen dat beleggers meer geld steken in huurwoningen met een huur tussen de 700 en 1000 euro moet de overheid enkele acties ondernemen. Dat vindt de vereniging van vastgoedbeleggers IVBN. Zo zal er een garantie moeten komen dat de vrije huurmarkt niet gereguleerd gaat worden. Anders blijft de verhuurdersheffing als een zwaard van […]

Om te zorgen dat beleggers meer geld steken in huurwoningen met een huur tussen de 700 en 1000 euro moet de overheid enkele acties ondernemen. Dat vindt de vereniging van vastgoedbeleggers IVBN.

Zo zal er een garantie moeten komen dat de vrije huurmarkt niet gereguleerd gaat worden. Anders blijft de verhuurdersheffing als een zwaard van Damocles boven de markt hangen. Dat zou de doodsteek voor de vrijehuursector huur betekenen.

Het gelijke speelveld tussen beleggers en corporaties is nog steeds niet volledig gerealiseerd. Strikte scheiding van de sociale taken en commerciële nevenactiviteiten van corporaties is nog steeds nodig. De aanpak van scheefwonen door de huren in de gereguleerde voorraad marktconform te maken, behoeft voortzetting. En de huurwet- en regelgeving moet verder aangepast worden. Onder andere moet er meer ruimte komen voor tijdelijke huurcontracten. Dan komen binnen- en buitenlandse beleggers terug, aldus IVBN.

Reageer op dit artikel