nieuws

Investeringen Alliander in jaar tijd licht gedaald

bouwbreed

Netwerkbedrijf Alliander heeft het afgelopen jaar 570 miljoen euro geïnvesteerd. Bijna 85 procent van dit bedrag werd gestoken in het elektriciteits- en gasnet. De investeringen kwamen iets lager uit dan in 2012, toen het bedrijf 578 miljoen euro uittrok. De komende jaren zal nog flink in de netwerken van Alliander, dat stroom en gas distribueert […]

Netwerkbedrijf Alliander heeft het afgelopen jaar 570 miljoen euro geïnvesteerd. Bijna 85 procent van dit bedrag werd gestoken in het elektriciteits- en gasnet. De investeringen kwamen iets lager uit dan in 2012, toen het bedrijf 578 miljoen euro uittrok. De komende jaren zal nog flink in de netwerken van Alliander, dat stroom en gas distribueert in ruim een derde van Nederland, geïnvesteerd moeten worden, zegt bestuursvoorzitter Peter Molengraaf. “Om de maatschappelijke kosten laag te houden is Alliander op zoek naar verdere samenwerking met andere netbeheerders om investeringen en kosten te delen.” De omzet van het bedrijf steeg van 1,67 miljard euro naar 1,74 miljard. Het resultaat na belastingen steeg tot 288 miljoen euro.

Reageer op dit artikel