nieuws

Inspectiedienst ontvangt vaker meldingen misstanden met CE

bouwbreed

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ontvangt regelmatig signalen en handhavingsverzoeken over misstanden met CE-markering. Dat laat een woordvoerder van de inspectiedienst weten.

Fabrikanten van bouwproducten moeten sinds 1 juli 2013 kunnen aantonen dat ze voldoen aan de CE-prestaties die ze claimen. Om misstanden te voorkomen, houdt de ILT een oogje in het zeil. Fabrikanten doen steeds beter hun best om aan de verplichtingen te voldoen, constateert de ILT. Toch rinkelt de telefoon vaak bij het meld- en informatie centrum van de ILT. “Er komen regelmatig handhavingsverzoeken en signalen over misstanden met CE-markering binnen”, zegt een woordvoerder. Overtreders van de wet komen nu nog weg met een waarschuwing. Binnenkort gaat dat veranderen. “Bouwbreed” richt de inspectiedienst zich ook over de grens op fabrikanten, distributeurs en importeurs: “Nederland is ten aanzien van de CE-markering op bouwproducten actief op Europees niveau. De ILT is de huidige voorzitter van het Europese AdCo-overleg (halfjaarlijks overleg van EU toezichthouders – red.) en werkt steeds nauwer samen met andere Europese toezichthouders.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels