nieuws

Ingenieursbureau BK boekt positief resultaat

bouwbreed Premium

Ingenieurs- en adviesbureau BK Groep uit IJmudien heeft over het afgelopen jaar een positief resultaat geboekt. De winst kwam “substantieel” hoger uit dan in afgelopen jaren toen een het bureau ongeveer vijf ton overhield. Concrete cijfers heeft BK nog niet gepubliceerd. De vooruitzichtingen voor dit jaar bestempelt BK als bemoedigend. “Er komt steeds meer beweging […]

Ingenieurs- en adviesbureau BK Groep uit IJmudien heeft over het afgelopen jaar een positief resultaat geboekt. De winst kwam “substantieel” hoger uit dan in afgelopen jaren toen een het bureau ongeveer vijf ton overhield. Concrete cijfers heeft BK nog niet gepubliceerd.

De vooruitzichtingen voor dit jaar bestempelt BK als bemoedigend. “Er komt steeds meer beweging in de lange tijd stagnerende markt”, zegt directeur Bert Zijl. “Veel sectoren hebben te lijden gehad onder een aanhoudende stilstand of teruggang. Maar al in de laatste maanden van 2013 kwamen er steeds vaker signalen dat het tij begint te keren. Die trend lijkt steeds steviger te worden.”

Zelf ging BK, dat 240 werknemers telt, de crisis te lijf door vooral in te zetten op uitbreiding. Zo werd een vestiging in Helmond geopend die opdrachtgevers in onder meer Brabant, Limburg en een deel van Gelderland bedient. Daarmee werd de landelijke dekking een feit.

Reageer op dit artikel