nieuws

Honderden schades na aardbeving

bouwbreed Premium

Honderden woningen zijn beschadigd geraakt door een nieuwe aardbeving in Groningen. De beving is het gevolg van de gaswinning door de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Het bedrijf inventariseert momenteel de schade. “De meeste schademeldingen komen uit Loppersum en elk kwartier komt er een melding erbij”, schat een woordvoerder van de NAM. “Het gaat meestal om scheuren […]

Honderden woningen zijn beschadigd geraakt door een nieuwe aardbeving in Groningen. De beving is het gevolg van de gaswinning door de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

Het bedrijf inventariseert momenteel de schade. “De meeste schademeldingen komen uit Loppersum en elk kwartier komt er een melding erbij”, schat een woordvoerder van de NAM. “Het gaat meestal om scheuren in de muur of tegeltjes die eraf vallen.”

De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze & Aa’s voeren uit voorzorg extra inspecties uit. Het KNMI mat in Loppersum in Noordoost Groningen in de nacht van eergisteren op gisteren een aardbeving met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter. Het was de zwaarste aardbeving in een half jaar. Het epicentrum lag bij Leermens, vlak bij Loppersum.

Reageer op dit artikel