nieuws

Gelderland helpt projecten in steden

bouwbreed

Gelderland helpt projecten in steden

Binnenstedelijke bouwplannen in zwaar weer kunnen extra geld krijgen van de provincie Gelderland.

Met een half miljoen euro per project heeft de provincie al 32 projecten van de grond kunnen krijgen, concludeert zij in een evaluatie van het Impulsplan Wonen nu het programma anderhalf jaar draait. Daarmee wil de provincie rotte plekken in de binnensteden voorkomen of verhelpen.

Onder meer de Nettenfabriek in Apeldoorn en het Centrumplan in Duiven zijn met deze bijdrage van de grond gekomen. In totaal heeft provincie Gelderland 250 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in economie en werkgelegenheid. Het Impulsplan Wonen is hier met in totaal 35 miljoen euro een onderdeel van.

Reageer op dit artikel