nieuws

Gatenkaas

bouwbreed

De enorme impuls voor de Noord-Nederlandse zuivel wordt in Heerenveen vormgegeven in een kolossale, knalgele kaaspunt. Grote gaten in de hoge sandwichpanelen maken gatenkaas van de uitbreiding van kaasmaker Henri Willig in Heerenveen. De investering van 7 miljoen euro omvat onder andere een systeem voor het coaten, keren, pekelen en het zogeheten omboxen van kazen. […]

De enorme impuls voor de Noord-Nederlandse zuivel wordt in Heerenveen vormgegeven in een kolossale, knalgele kaaspunt. Grote gaten in de hoge sandwichpanelen maken gatenkaas van de uitbreiding van kaasmaker Henri Willig in Heerenveen. De investering van 7 miljoen euro omvat onder andere een systeem voor het coaten, keren, pekelen en het zogeheten omboxen van kazen. Op de foto halen Erik Raggers (r) en Michaël Dupon van De IJzeren Man in Joure met een knabbelaar een deel van de 14 centimeter dikke sandwichpanelen voor de buitengevel af. De uitbreiding van het bedrijf komt tegelijk met de nieuwbouw van de zuivelfabrieken van Fonterra en Aware even verderop. Het Chinese Ausnutria Hyproca wil er ook bouwen.Foto: Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel