nieuws

Data-analyse fundament voor planning woningbouw

bouwbreed

Data-analyse fundament voor planning woningbouw

De regio Arnhem-Nijmegen laat plannen voor nieuwbouw en herontwikkeling voortaan maximaal aansluiten op de vraag vanuit de markt. Gemeenten stemmen hun plannen op elkaar af op basis van uitgebreide data-analyses.

Met de nieuwe werkwijze lijkt Arnhem-Nijmegen een landelijke voortrekkersrol te gaan vervullen. Analyse van gegevens over de waardeontwikkeling van woningen, verhuisbewegingen en publieke interesse in bepaalde woningtypen zijn leidend bij het maken van de woningbouwprogramma’s.

Dit blijkt uit een vraaggesprek met Jan Provoost en Rik ten Broek in Cobouw dat morgen gepubliceerd wordt. Zij zijn respectievelijk programmamanager wonen en beleidsadviseur wonen binnen de Stadsregio Arnhem-Nijmegen en in die hoedanigheid medeverantwoordelijk voor het programma Wonen van twintig samenwerkende gemeenten.

Lees morgen het interview met Jan Provoost en Rik ten Broek

Reageer op dit artikel