nieuws

Dakdekkers eisen geld van aannemer

bouwbreed Premium

De directeur en een aantal werknemers van het Spaanse dakdekkersbedrijf Salfco demonstreerden vrijdag voor de poort van de RWE-bouwplaats in de Eemshaven. Zij eisen van het Duitse aannemersbedrijf Franzen betaling voor hun werk, meldt vakbond FNV Bouw. Salfco verrichtte werkzaamheden aan het dak van de RWE-centrale. Het bedrijf is naar eigen zeggen door Franzen Bau […]

De directeur en een aantal werknemers van het Spaanse dakdekkersbedrijf Salfco demonstreerden vrijdag voor de poort van de RWE-bouwplaats in de Eemshaven. Zij eisen van het Duitse aannemersbedrijf Franzen betaling voor hun werk, meldt vakbond FNV Bouw. Salfco verrichtte werkzaamheden aan het dak van de RWE-centrale. Het bedrijf is naar eigen zeggen door Franzen Bau niet uitbetaald voor de helft van al het werk. Het zou gaan om een bedrag van zo’n 50.000 euro. Daardoor zijn zowel het bedrijf als de werknemers in betalingsproblemen gekomen. Zij vragen opdrachtgever RWE-Essent de aannemer tot betalen te dwingen.

Reageer op dit artikel