nieuws

BIM maakt einde aan het ‘oude bouwen’

bouwbreed Premium

BIM maakt einde aan het ‘oude bouwen’

De installatiebranche zet vaart achter BIM, het integraal samenwerken binnen een Bouw Informatie Model. Voor de bedrijven dringt de tijd, is de overtuiging binnen de sector. “Het oude bouwen is overleden”.

Met die oneliner schudde Theo Ockhuijsen van OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf) zijn gehoor gisteren wakker in de VSK Arena. Hij is ervan overtuigd dat steeds meer opdrachtgevers het werken in een Bouw Informatie Model gaan voorschrijven. De Rijksgebouwendienst trapte ruim twee jaar geleden al af. De dienst kondigde toen aan bij geïntegreerde contracten BIM te gaan voorschrijven. Wie niet bimt, zou bij opdrachten buiten de boot vallen. Tweeëneenhalf jaar later gaat het allemaal nog niet erg hard, moest Pieter van den Eijnden, directeur van de Stichting Marktwerking Installatietechniek (SMI), constateren.

Reageer op dit artikel