nieuws

Beslag op bankrekeningen nekte Goldewijk

bouwbreed Premium

Beslag op bankrekeningen nekte Goldewijk

De problemen van woningbouwer Goldewijk, die vrijdag het faillissement aanvroeg, worden veroorzaakt doordat vorige week woensdag beslag op de bankrekeningen is gelegd. Dat laat curator Tian Herstel weten. “Er was een aanzienlijk liquiditeitsprobleem ontstaan.”

De precieze reden van faillissement heeft de curator nog niet in beeld. “Ik begrijp van de bestuurders dat de opbrengsten van een aantal recent opgeleverde projecten fors tegenvielen.” De voormalige catalogusbouwer zit al vanaf 2009 in de problemen. Het personeelsbestand liep in vijf jaar terug van 275 in 2010 naar circa 70 op het moment van de faillissementsaanvraag.

Of er een doorstart komt, durft Herstel nog niet te zeggen. “Daar is het nog te vroeg voor.” De curator stelt wel dat een voortzetting van het bedrijf door de familie Goldewijk onderzocht wordt. Ook kreeg hij sinds zijn aanstelling meer dan tien telefoontjes van bedrijven die interesse hebben in onderdelen van de woningbouwer.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over Goldewijk

Reageer op dit artikel