nieuws

‘Beroepsonderwijs moet zich richten op innovatief vakmanschap’

bouwbreed Premium

‘Beroepsonderwijs moet zich richten op innovatief vakmanschap’

De vreugde bij minister Henk Kamp van Economische Zaken is groot. Nederland lijkt volgens de jongste Staat van de Economie ineens weer het beste jongetje van de klas te worden. Er moet volgens hem echter wel heel wat gebeuren om die status waar te maken en te consolideren.

In zijn visie werpen de ingrijpende maatregelen die het kabinet heeft genomen nu eindelijk positieve resultaten af. In de grote zaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek zitten vooral jonge academici, de hoop en toekomst van ons land, te luisteren naar de presentatie van de cijfers door het CBS en het commentaar van de minister erop. 

De vermindering van de administratieve lasten voor bedrijven, de aanpassingen in het ontslagrecht, de flexibilisering op de arbeidsmarkt, het zijn zaken die ertoe bijdragen dat Nederland zich weer aan de kop van het peloton kan nestelen. Maar, zo waarschuwt Kamp, we zijn er nog lang niet en er moet het nodige gebeuren. “Het draait om ambitie.” Die ambitie moet worden waargemaakt door goed onderwijs en een leven lang leren. Want een baan voor het leven bestaat niet meer. “Het beroepsonderwijs moet zich richten op innovatief en creatief vakmanschap”.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel