nieuws

Banken aan zet bij paalrot

bouwbreed

Banken zijn mogelijk bereid een deel van de hypotheek kwijt te schelden indien daardoor de woningeigenaren in staat zijn funderingsherstel te betalen.

Dat constateren de gemeente Zaandam en het Kenniscentrum Aanpak Funderingsherstel (KCAF), zo schrijft minister Blok (wonen) in een brief aan de Tweede Kamer over de funderingsproblematiek. Het KCAF en een aantal gemeenten gaan met banken in overleg over deze mogelijke oplossing voor woningen die ‘onder water’ staan.

“De oorzaak voor hoge hypotheken ligt deels bij de banken”, reageert Ad van Wensen, directeur van het KCAF. “Zij kunnen steentje bijdragen aan het funderingsherstel door die hypotheekschuld te verlagen, maar daar zal nog veel overleg nodig zijn. Het gaat met name om mensen die een te hoge hypotheek hebben met een funderingsherstelpost van 150.000 tot 200.000 euro.”Van Wensen hoopt dat banken bereid zijn de hypotheek met 20 tot 25 procent te verlagen.”

Reageer op dit artikel