nieuws

Yard Energy neemt deel KDE Energy over van Koop Groep

bouwbreed Premium

Yard Energy Group neemt een groot deel van windparkbouwer KDE Energy over van de Koop Groep. Het Engelse dochterbedrijf van de ontwikkelaar, Infinergy, blijft in handen van het Groningse aannemingsconcern.

Het deel van KDE Energy dat Yard overneemt heeft een portfolio van meer dan 900 megawatt aan te ontwikkelen windmolenparken. Windpark N33 is met 120 megawatt het grootste project van het bedrijf.

Door de overname wordt Yard Energy, dat windparken ontwikkelt financiert en beheert, ineens een stuk groter. Het bedrijf had tot nu toe rond de 250 megawatt aan projecten in ontwikkeling. “We zijn met name geïnteresseerd in windparken van rond de 10 megawatt”, zegt directeur investeringen Kevin Dijkers van Yard. “Grotere projecten laten wij graag over aan de echt grote jongens.” Daarom had Yard volgens hem geen interesse in Infinergy, dat ook rond de 900 megawatt aan windmolenparken in ontwikkeling heeft. Met name grotere parken. “Dat was een te grote stap voor ons geweest.”

De Koop Groep bestaat naast Infinergy nog uit onder meer Geveke Bouw. De verkoop van KDE Energy volgt op een grote herstructurering van het Koop-concern. In de afgelopen jaren werden de gezonde activiteiten van het geplaagde Groningse aannemingsconcern juridisch en financieel gescheiden van de onderdelen die minder toekomst hebben. De minder succesvolle activiteiten werden afgebouwd.

Reageer op dit artikel