nieuws

Woningbeleggers klagen nood in brief aan Blok

bouwbreed Premium

De behoefte aan duurdere huurwoningen mag stijgen, p articuliere beleggers zien steeds minder kans daarin te voorzien, waarschuwt branchevereniging Vastgoed Belang. Deze klaagt dat door een opeenstapeling van maatregelen de verdiencapaciteit in de particuliere huursector onderuitgaat. Reden voor een brandbrief aan minister Blok (Wonen). Alleen al de verhuurdersheffing zou de achterban 70 miljoen euro tot […]

De behoefte aan duurdere huurwoningen mag stijgen, p articuliere beleggers zien steeds minder kans daarin te voorzien, waarschuwt branchevereniging Vastgoed Belang. Deze klaagt dat door een opeenstapeling van maatregelen de verdiencapaciteit in de particuliere huursector onderuitgaat. Reden voor een brandbrief aan minister Blok (Wonen). Alleen al de verhuurdersheffing zou de achterban 70 miljoen euro tot 100 miljoen euro kosten, stelt Vastgoed Belang. Daarbovenop komt inkomstenverlies door huurverlagingen als gevolg van de aanpassing van het woningwaarderingsstelsel en aanhoudende oneerlijke concurrentie met corporaties. Die mogen, is de verzuchting, ‘met staatssteun’ toch huurwoningen gaan aanbieden aanhogere inkomens.

Reageer op dit artikel